Orthomoleculaire

therapie

Optimaliseer je lichaam en je gezondheid.

Orthomoleculaire therapie richt zich op het ondersteunen van het zelfherstellend-vermogen van je lichaam.

Je lichaam wil jou beter maken, maar er is een reden waarom dit niet lukt. Ik ga met jou op zoek naar de oorzaak hiervan. Met de juiste voedingsstoffen, voeding en leefwijze kan je lichaam zich herstellen.

Ons lichaam bestaat uit vernuftige systemen, zoals o.a. darmen, hormonen en ons afweersysteem. Al deze onderdelen werken samen op heel veel verschillende manieren. Het kan daarom ook zijn dat je meerdere klachten hebt die niks met elkaar te maken lijken te hebben.

Alles moeten we in kaart brengen om blijvend resultaat te hebben met de therapie en je voorgoed van je klachten af te helpen. 

 

Filmpje:

Onderzoeken:

Het is mogelijk om naast uitgebreide en specifieke vragenlijsten, ook bloed, urine en ontlastingsonderzoek te gebruiken voor het stellen van de juiste diagnose. 

Hieronder vind je hier meer informatie over. 

Je bent niet verplicht of gedwongen om gebruik te maken van deze onderzoeken

Onderzoeken

Eat Clean Move Better werkt samen met RP Sanitas Humanus. een zeer betrouwbaar en ervaren laboratorium

Testen worden gebuikt om:

  • Je basisgezondheid in kaart te brengen.
  • Te weten hoe ernstig je lichaam lijdt onder stress.
  •  Te weten hoe goed je lichaam zich kan ontdoen van afvalstoffen. (Sporters en chronische ontstekingen)
  •  Tekorten aan vitaminen en en mineralen op te sporen. En veel meer.

Veel voorkomende onderzoeken: 

Basis gezondheids test.

De SKB test, waar een druppel bloed voor nodig is, brengt de basis van jouw gezondheid in kaart. Deze test kun je bij Eat Clean Move Better in de praktijk laten doen.

Je krijgt een indruk van o.a.  je ontstekingen, mineralen tekort, zuurstofopname, rode bloedcellen, ontgiftingscapaciteit, darmgezondheid, gevoeligheid voor ziektes en allergieën, hormonale verstoring en stressbelasting.

Voedingsintolerantie

Voor de voedingsintolerantie test zijn 3 buisjes bloed nodig. Dit kun je bij een prikpunt laten afnemen. 

Deze test geeft aan op welke voeding je lichaam geïrriteerd reageert. Je lichaam kan er o.a op reageren met ontstekingen, diarree, huidirritatie, buikpijn of hoofdpijn.

De gezondheid van je darm wordt door de irritatie ondermijnd. Door de voeding die irritatie opwekt, te vermijden, krijgt je darm de gelegenheid zich te herstellen.

Darmgezondheidsonderzoek

Voor deze onderzoeken is ontlasting nodig. Je doet het in een buisje en stuurt het naar het laboratorium. 

Deze testen leveren inzicht in je verterings enzymen uit je alvleesklier, darmflora, parasieten, Candida belasting, je darmwandgezondheid, je slijmvliesimmuunsysteem (ook in je longen, en holtes), je gevoeligheid voor allergieën en ontstekingsziektes. 

Lees meer over darmtherapie…..

Eat Clean Move Better is lid van de beroepsvereniging het MBOG , de maatschappij ter bevordering van de orthomoleculaire geneeskunde

Eat Clean Move Better maakt gebruik van het laboratorium RP Sanitas Humanus.