Lezing: Gezond Eten

Ja!!! Gezond eten dat willen we allemaal! Maar waar begin je dan? en hoe? en met wat? waar koop je dat? is dat duur?

Hier kan ik allemaal antwoord op geven! en meer zoals: wat zijn gluten en zijn ze gezond? waar zitten ze in? Is zuivel gezond? en brood word je daar dik van? wat moet ik eten om gezond af te vallen? Ook deze onderwerpen komen allemaal aan bod.

Om gezond te eten, is het belangrijk dat je iets weet over ‘gezond” en over ‘eten’.

Dat ga ik je dus vertellen, en meer…

Zowel over ‘eten als voeding’ en eten als ‘hoe je de voeding naar binnen werkt’. Dus hebben we het over voeding en eetgewoontes. 

Gezond betekent in het algemeen; Dat je lichaam positief effect heeft van je voeding. Je voeding moet dus bij je lichaam, dus bij jou, passen. 

Het is handig dat je dus iets weet over je lichaam, zoals je spijsvertering. En ook over de effecten van bepaalde voeding op je lichaam; denk hierbij aan tarwe, gluten, melk, suikers, smaakstoffen en meer. 

Een gezonde (stressloze) blik op je voeding zorgt voor duurzaam gezond-eten i.p.v. een jojo voedingsstijl.

Mijn doel is om je te laten snappen waarom je iets eet of niet eet. En om je gezonder te laten gaan eten. Dus krijg je veel handvatten, tips en trucs over hoe je gezond eten makkelijk kunt integreren in je leven.

p.s. Vergeet niet te je glimlach mee te nemen. 

 

 

 Agenda:

 19 november

20.00-22.00u

’t Kulturhus 

Eendrachtsplein 1

Giethoorn

12,50 euro

 Betaling:

Onbespoten groente

of fruit uit

eigen tuin,

pinnen, cash of een tikkie.

 Deelname: 

Graag een berichtje naar:

sietske@eatcleanmovebetter.nl

of  0621567027

Vervolg lezing: Verdieping Gezond Eten

Uit de zeer positieve reacties blijkt dat de lezing Gezond Eten erg leerzaam is bevonden. Daar wordt ik erg blij van, want dat was ook mijn doel! Er is veel geleerd en velen zijn zich bewust geworden van gezonde voeding en gewoonten. Ook dat geeft mij een brede glimlach! Nu is het aan jullie om je opgedane kennis toe te passen. Te ontdekken wat er voor jou in je leven past en wat niet. Dit is een prachtige ontdekkingstocht zolang je blijft glimlachen! Ik ben erg benieuwd hoe je tocht verloopt.

De wens die bij velen leeft, heb ik gemerkt, is meer verdieping in bepaalde onderwerpen, zoals koolhydraten, minder suikers eten, vetverbranding, gluten en het perfecte dagmenu (de praktische invulling). Graag organiseer ik deze verdiepingsavond met korte basis herhaling, verdieping in bovengenoemde onderwerpen en natuurlijk het delen en leren van elkaars ervaringen en ontdekkingen.

   Graag hoor ik van je wanneer je van de partij wilt zijn. 

 Agenda:

12 november

20.00-22.00u

’t Kulturhus

 

Eendrachtsplein 1

Giethoorn

12,50 euro