Fibromyalgie

Pijnklachten aan bindweefsels en spieren, zo omschrijft de naam, maar dat is veel te kort door de bocht, het is zo veel meer. Fibromyalgie is een overkoepelende naam voor een veelheid van klachten waar nog geen duidelijke oorzaak voor gevonden is. maar dit weten we wel:

Fibromyalgie ontstaat door disbalans op meerdere plaatsen in je lichaam.

De ene disbalans zorgt weer voor een andere in een ander systeem. bijvoorbeeld, spijsverteringssysteem, energiesysteem, immuunsysteem enz)

Slaap je slecht, dan kan dit komen doordat je darmen niet goed werken. Je darmen kunnen van slag zijn doordat je stress hebt, Doordat je niet goed slaapt herstellen je spieren niet en doen je spieren pijn of heb je kramp. ga zo maar door…

In de loop van de tijd komen er meer klachten en worden ze intenser. (meer pijn, vermoeider, meer stijfheid, enz)

Het lijkt een neerwaartse spiraal van klachten waar je zonder hulp lastig uitkomt. 

   Ik heb op veel vlakken kennis op gedaan en een therapie ontwikkeld om de fibromyalgie klachten op te sporen en dan aanpakken. 

De fibromyalgie therapie is gericht op het hele lichaam in balans krijgen. De basis voor de therapie ligt in de orthomoleculaire therapie, darmtherapie en fysiotherapie, ademtherapie en meditatie. 

Holistisch is realistisch

De mens is een complex geheel, één geheel. Dat kun je niet alleen door een microscoop zien. Daar heb je ook een helicoptervieuw voor nodig. 

Fibromyalgie therapie

De therapie om fibromyalgie aan te pakken is zeer breed gefundeerd en uniek van persoon tot persoon.  Mijn persoonlijke benadering van jouw specifieke klachten leidt tot het beste effect.

meer informatie

Fibromyalgie lezingen

Lezingen over fibromyalgie en de relatie met voeding, darmen, slaap, bewegen, voedingsstoffen, meditatie en ademhaling, worden gegeven in Giethoorn.

meer informatie