Artritis

Artritis

Meer energie,  soepele gewrichten en minder pijn ontstaan wanneer  je lichaam de kans krijgt zichzelf te herstellen.

Artritis betekent een ontstoken gewricht, of gewrichten. Artrose en reuma worden ook vaak gebruikt om chronische ontstoken gewrichten aan te duiden. Reuma omvat ook andere aandoeningen met ontstekingen.

Als fysiotherapeut en orthomoleculair therapeut gebruik ik de kunde van beide vakgebieden. De therapie richt zich op beweging, voeding en voedingsstoffen, waardoor de beste omstandigheden in je lichaam kunnen worden gecreëerd voor herstel. Meten is weten en daarom maak ik gebruik van onderzoeken waarbij duidelijk wordt hoe je lichaam ervoor staat, zodat de therapie gericht en efficiënt zal zijn. Vaak blijkt darmtherapie een belangrijk therapieonderdeel, omdat chronische artritis meestal met het immuunsysteem te maken heeft. Ons immuunsysteem wordt getraind in onze darmen. 

Chronisch betekent: langdurig, niet perse levenslang. Door de juiste therapie kunnen veel van deze klachten worden aangepakt.

Doordat het hier gaat om het aanpakken van de kern van de klacht, is de doorlooptijd van de behandeling moeilijk van te voren vast te stellen.

‘ The habits that took years to built, do not take a day to change.’ 

Vergoeding:

Bij Eat Clean Move Better  betaalt u uw consult en kunt u de factuur indienen bij uw zorgverzekeraar.

De hoogte van de vergoeding hangt af van de door u gekozen verzekering.

Artritis Next Exit  (traject)

Naast losse consulten, kun je kiezen voor dit traject waarbij je minimaal 6 maanden werkt aan vermindering van je klachten. minder ontstekingen, soepeler bewegen en meer energie. Hieronder vindt je de te verwachten therapieonderdelen.

Onderzoek

De aard van de ontstekingen kan liggen in gifstoffen, verzuring, geblokkeerde afvoer, of toegenomen aanvoer van gifstoffen e/of voedingsstoffen tekorten. Vaak hebben deze oorzaken te maken met de lever, nieren en darmen. Er zijn onderzoeken nodig om de juiste therapie te kunnen toepassen, voor het beste resultaat.

Therapieplan

Je krijgt een therapieplan, hierin vind je de uitslagen van de testen uitgelegd, de gekozen therapieën en de voeding- en voedingsstoffen adviezen. Je therapieplan is uniek en specifiek. Tot de mogelijke onderdelen behoren: immuniteitsopbouw en -ondersteuning, ontgifting, orgaan ondersteuning,  massages, mobilisatie, tape gebruik en ademtechnieken. 

Nieuwe gewoontes

Als je doet wat je altijd hebt gedaan, krijg je wat je altijd al had. In dit geval geen verbetering van je klachten. Door jezelf de gezondheid bevorderende nieuwe gewoontes eigen te maken bevorder je je eigen herstel. Hierbij kun je denken aan juiste voeding, juiste mate van bewegen en ontspannen.  voor blijvende verandering is tijd en motivatie noodzakelijk.  ‘ The habits that took years to built, do not take a day to change.’  

Klachtenvrij worden en blijven

Het slagen van dit traject valt of staat met de mate van therapietrouw, de begin-gezondheidsstatus van je lichaam en je motivatie. Dit traject duurt 6 maanden, hierin ontvang je een daverende start. Sommigen zullen meer tijd nodig hebben om hun hele lichaam weer fit te krijgen. De periode van 6 maanden is voldoende om je nieuwe gewoontes gewoon te gaan vinden, waardoor je het daarna makkelijk voort kunt zetten.

Eat Clean Move Better is lid van de beroepsvereniging het MBOG , de maatschappij ter bevordering van de orthomoleculaire geneeskunde

Eat Clean Move Better maakt gebruik van het laboratorium RP Sanitas Humanus.

Adres:

Treebord 24

2811EA Reeuwijk

Telefoon:

06 21567027

E-mail:

sietske@eatcleanmovebetter.nl